ایمنی بهداشت و محیط زیست

%80 کاهش مصرف و بازایابی آب با استفاده از دستگاه فیلتر پرس

معرفی طرح آب گیری از باطله

دستگاه فیلتر پرس به منظور جداسازی مایع و جامدات از یکدیگر تحت فشار زیاد طراحی و تولید شده است.این دستگاه در مقیاس‌های صنعتی و نیمه صنعتی تولید می‌شود که توانایی و کارکرد هرکدام متفاوت می‌باشد.دستگاه فیلتر پرس شامل بخش‌های مختلفی مانند پمپ، فیتینگ، الکت روموتور، پمپ هیدرولیک، جک هیدورلیک، کنترل پنل، تابلو برق، پارچه فیلتراسیون و صفحات متحرک می‌باشد که توانایی جداسازی جامدات دوغاب‌های صنعتی را دارد. مواد جامد جداسازی شده از این دوغاب‌های صنعتی به شکل کیک اسفنجی از دستگاه خارج شده و در صنایع مرتبط مورد استفاده قرار می‌گیرند .

فیلترهای موجود در ساختار دستگاه فیلتر فشاری، در هنگام اعمال فشار از سمت جک هیدرولیکی یا از دست اپراتور، عملیات جداسازی مواد جامد از مایع را انجام می دهد. طبیعتا دستگاه‌هایی که از جک هیدرولیکی استفاده می کنند، به دلیل اعمال فشار بیشتر بازدهی بالاتری دارند. جک‌های هیدورلیک با در نظر گرفتن اندازه پارچه‌های فیلتر و همچنین ابعاد دستگاه، اندازه و توان‌های مختلفی دارند.

مزایای استفاده از دستگاه فیلتر پرس

  1. مصرف انرژی پایین
  2. عدم نیاز به پمپ‌های وکیوم
  3. درصد جامد بالا برای تولید کیک
  4. اپراتوری بسیار آسان فیلتر پرس
  5. راندمان بسیار بالا در حذف ذرات معلق
  6. هزینه راه اندازی فیلتر پرس و عملیاتی کمتر
  7. عدم استفاده از مواد شیمیایی (منعقد کننده‌ها)
  8. از هدر رفتن مواد جامد در محلول جلوگیری می‌کند
  9. فضای کم مورد نیاز برای جای‌گذاری دستگاه در خط فرآیند

فیلتر پرس در شرکت صنعتی معدنی پایافولاد کویر یزد

پایا فولاد کویر یزد برای صرفه جویی در آب مصرفی کارخانه به دلیل قرار گیری درمنطقه کویری و کم آب، قصد استفاده مجدد از آب خروجی کارخانه (باطله حاصل از تولید) را دارد. باطله حاصل از تولید محصول حاوی آب و جامدات و مواد معدنی است که به سمت سد باطه می‌رود قبل از ورود به سد باطله در بخش Dewatering Tailing کارخانه، وارد دستگاه فیلتر پرس می‌شود. فیلتر پرس در زمینی به مساحت حدوداً 2.5  هکتار در نزدیکی سد باطله قرار گرفته است.

سیاست کلی شرکت پایا فولاد کویر یزد بر کاهش مصرف آب و بازیابی حداکثری است. این فرایند در زمان تولید، ابتدا در تیکنر و سپس در قسمت فیلتر پرس صورت می‌گیرد که در تیکنر با استفاده کردن فلوکولانت، جامدات را در آب را ته‌نشین کرده و آنها با مقداری آب به سمت Tailing Dewatering هدایت می‌کند. این فرآیند موجب کاهش مصرف آ ب شده و بازیابی آ ن را تا 80 % افزایش می‌دهد.

باطله حاصل از جدایش مغناطیسی خشک است که خوراک ورودی به خطوط خردایش آسیاب گلوله‌ای می‌باشد و به نام باطله خشک نامیده می‌شود که از پسماندهای تولیدی در فاز بهره‌برداری می‌باشد.

باطله حاصل از فرآوری مستقیم از فیلترپرس پس از دو مرحله آبگیری (تیکنر و فیلترپرس در کارخانه آبگیری) با میزان رطوبت 20 درصد وارد محل سد باطله می‌شود که به دلیل سرعت تبخیر بالا در منطقه، رطوبت آن تا حد زیادی تبخیر میشود. ایجاد باطله خشک با درصد آب کمتر علاوه بر صرفه جویی ، یکی از راههای کاهش خطرات احتمالی آلودگی محیط زیست و کاهش سایر مشکلات نگهداری باطله است که به همین منظور در این طرح از فیلترپرس و تیکنر جهت آبگیری باطله استفاده شده است. با توجه به نوع عملیات فرآوری که به صورت مغناطیسی می‌باشد، بدیهی است که ترکیب باطله کارخانه فرآوری سنگ آهن ترکیب کانسنگ ورودی به کارخانه (خاک و آب) و فاقد ادیتیو و مواد شیمیایی خواهد بود. لذا باطله فراوری از پتانسیل آلایندگی بالایی در آلودگی منابع خاکی برخوردار نیست.

علاوه بر صرفه جویی در مصرف آب با استفاده از فیلتر پرس موجب می‌شود که زمین‌های اختصاص داده شده برای سد باطله نیز کاهش یابد.

اهداف

  1. کاهش مصرف آب
  2. کاهش در تغییر شکل و خصوصیات زمین
  3. کاهش مصرف انرژی

فایل PDF فیلترپرس در شرکت صنعتی معدنی پایا فولاد کویر یزد(لینک دانلود)

تصاویر

ویدیوها